Excursie 22 april 2007

Deze excursie vond plaats Cronensteyn welke door 28 deelnemers was bijgewoond, relatief weinig, gegeven de 42 deelnemers aan deze cursus. De start was 7.00 uur onder had genot van een prachtige start van de dag wat het weer betrof. Een zeer fraaie mist deken hing boven de weilanden de zon was volop aanwezig en langzaam warmde deze de dag op. De gidsen waren deze ochtend ,, enmet ondersteuning van.
De fitis. Ruim aanwezig met het `mooi weer liedje`.

Op de parkeerplaats werd al een Grote Bonte Specht gehoord maar de boventoon werd gevoerd door een Zanglijster die start van de excursie met zijn fraaie gezang inluidde. De Heggenmus iets dichterbij deed ook erg zijn best. Dat zou wel eens de vervulling van een wens kunnen zijn van een van de deelnemers aan de vogelgeluidencursus. Na eerste excursie (naar de Houtkamp op 1 april) wilde we nu wel de Heggenmus horen welke toen verstek liet gaan al was het maar om het beruchte “piepende wieltje” te horen.

 
De zwartkop. Ruim aanwezig, goed te zien en goed te horen. Jan Engering

Inmiddels waren de Zwartkoppen ook in ruime mate neergestreken in Nederland dus konden de cursisten deze qua zanggeluid wat lastige vogel gaan beluisteren. Daar het een afwisselend betrof werden ganzen, eenden en steltlopersoorten ook waargenomen.

Uiteraard was de Reigerkolonie een bijzonder leuke waarneming.

 
U kunt de geluiden van de vogels die we hebben gehoord ook zelf nog eens beluisteren! Klik op één van de vogelnamen hiernaast in de kolom "Goed gehoord" en besluiter de zang.
 
Waargenomen
Goed gehoord
Fuut
Aalscholver
Blauwe Reiger
Knobbelzwaan
Canadese Gans
Nijlgans
Wilde Eend
Krakeend
Kuifeend
Buizerd
Fazant
Waterhoen
Meerkoet
Scholekster
Tureluur
Kleine Mantelmeeuw
Houtduif
Merel
Pimpelmees
Staartmees
Boomkruiper
Ekster
Gaai
Kauw
Zwarte Kraai
Spreeuw
Huismus
Halsbandparkiet
Boerengans

Winterkoning
Tjiftjaf
Koolmees
Meerkoet
Houtduif
Vink
Kievit
Grote Bonte Specht
Heggenmus
Roodborst
Zanglijster
Zwartkop
Fitis
Grutto
Wilde Eend
Stop het geluid